Salát
Pikantní mrkvová omáčka
Pšenici připravíme dle návodu (zpravidla povaříme 10 minut ve vroucí vodě) a necháme okapat.
Kolečka mrkve povaříme ve vodě cca 5-10 minut, aby změkla.
Pikantní mrkvovou omáčku připravíme tak, že mrkev povaříme v troše vody s bujonovou kostkou přibližně 10 minut (já dávám cca 100 ml vody a když se vypaří, ještě trochu doliji). Když je mrkev změklá, sundáme z plotny a přidáme pomerančovou šťávu, olej, ocet, med, harissu a koriandr. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí a pepřem.
Do misek nandáme vždy trochu pšenice, dušených mrkvových koleček a pár lžiček čerstvého kozího sýra. Můžeme ozdobit čerstvým koriandrem a podáváme.