Na marmeládu:
Pomeranče a citron důkladně omyjte a nakrájejte na malé kousky (neloupejte!). Nakrájené citrusy dejte do hrnce a vařte na mírném ohni spolu s cukrem, badyánem, skořicí a dření ze dvou vanilkových lusků asi třicet minut. Občas promíchejte.
Mezitím si oloupejte mrkev, kterou nakrájejte na malé kousky a vařte ve velkém hrnci ve vodě, dokud nezměkne. Uvařenou mrkev rozmixujte ve vodě tyčovým mixérem a poté přidejte uvařené pomeranče s kořením.
Celou směs vařte dalších deset minut, poté z hrnce vyndejte skořici a badyán a tyčovým mixérem rozmixujte zbylé kousky ovoce.
Připravte si zavařovací sklenice, do kterých marmeládu nalijete. Hotovou marmeládu skladujte na tmavém, chladném místě.
Vzhledem k použití celých citronů a pomerančů doporučujeme použít bio ovoce, jehož kůra není chemicky ošetřena.