Pomerančovo-mrkvová marmeláda s badyánem a skořicí

Voňavá kombinace pomerančů, mrkve a exotického koření potěší nejednoho milovníka marmelád. Lahodný recept si připravíte jednoduše a rychle doma, a ani nemusíte čekat na letní zavařovací sezónu.

Zdravé recepty

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na marmeládu:

  • 500 g pomerančů
  • 500 g mrkve
  • 500 g cukru
  • 1 citron
  • 200 ml vody
  • 2 celé badyány
  • 1 celá skořice
  • 2 vanilkové lusky

Postup

1

Pomeranče a citron důkladně omyjte a nakrájejte na malé kousky (neloupejte!). Nakrájené citrusy dejte do hrnce a vařte na mírném ohni spolu s cukrem, badyánem, skořicí a dření ze dvou vanilkových lusků asi třicet minut. Občas promíchejte.

2

Mezitím si oloupejte mrkev, kterou nakrájejte na malé kousky a vařte ve velkém hrnci ve vodě, dokud nezměkne. Uvařenou mrkev rozmixujte ve vodě tyčovým mixérem a poté přidejte uvařené pomeranče s kořením.

3

Celou směs vařte dalších deset minut, poté z hrnce vyndejte skořici a badyán a tyčovým mixérem rozmixujte zbylé kousky ovoce.

4

Připravte si zavařovací sklenice, do kterých marmeládu nalijete. Hotovou marmeládu skladujte na tmavém, chladném místě.

Poznámka

Vzhledem k použití celých citronů a pomerančů doporučujeme použít bio ovoce, jehož kůra není chemicky ošetřena.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Božský pečený seitan

Losos na másle se špenátovo-bramborovou kaší

Máslové sušenky s karamelovou náplní a čokoládovou polevou do 30 minut

Čokoládový cheesecake s karamelovými ořechy

Kapsičky z rýžového papíru

Pikantní hořčičná marináda s česnekem a bazalkou

Vynikající zapečená polenta s rajčaty a kozím sýrem

Špagety s pestem a ricottou

Těstoviny s lilkem a houbami z jednoho hrnce

Mrkvová polévka se zázvorem a koriandrem

Takový jste ještě neviděli: Stylový pudinkový dort s polomáčenými sušenkami bez pečení

Guacamole