Polníčková polévka s celerem a pórkem

Někdy prostě nakupuji tak, že mimo toho, co potřebuji, vezmu do košíku i to, co se mi jen líbí. Takto mi při nákupu padl do oka polníček. Byl krásně zelený a mě se nejprve rodil v hlavě nápad na salát, ale pak jsem si vzpomněla na jeden recept na polévku, do níž se polníček dával. Neváhala jsem a zkusila ji. Polévka nejen svojí barvou, ale i chutí vyloženě volá po tom, aby už začalo jaro.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100g polníčku + pár lístků na ozdobu
  • 1/2 celeru
  • 1/2 bílé části pórku
  • 2 lžičky tymiánu
  • 1 střední brambora
  • sůl
  • pepř
  • vývar
  • olej

Postup

1

V hrnci si na oleji osmahneme pórek nakrájený na kolečka, tak aby chytl zlatavou barvu, pak přidáme na kostičky nakrájený celer a bramboru. Chvilku osmahneme a zalijeme vývarem, tak aby byla zelenina tak akorát ponořena.

2

Vaříme cca 15-20 minut, tj. do doby než všechna zelenina změkne.

3

Poté přidáme polníček a tyčovým mixérem vše rozmixujeme na jemnou konzistenci.

4

Osolíme, opepříme. Podáváme s čerstvým polníčkem a opečeným toastem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jarní zeleninový salát s cottage a grilovaným sýrem

15 minutové tiramisu kuličky

Pomalu pečená panenka

Vláčné jablečné řezy se skořicovou drobenkou

Paleo bublanina

Ořechové košíčky s medovým žervé a hruškami

Spaghetti alla carbonara

Zázvorový sirup

Netradiční Boston cream pie

Kuřecí kousky v mangoldu

Rajčatová gratina s bramborami a karamelizovanou cibulí

Domácí svařák