Pohankové knedlíky

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g pohanky lámanky
  • 1 vejce
  • 2 PL nasekané pažitky
  • několik lžic rýžové mouky
  • sůl

Postup

1

Pohankovou lámanku dáme do misky a přelijeme vroucí vodou tak, aby byla pohanka zalitá, ale žádná voda nepřebývala přes povrch pohanky. Necháme asi půl hodiny odpočinout.

2

K pohance přidáme vajíčko, pažitku, osolíme a dobře promícháme vidličkou. Postupně zasypáváme rýžovou moukou a mícháme tak, aby těsto mělo polotuhou konzistenci (např jako je na játrové knedlíčky nebo halušky).

3

V hrnci necháme vařit osolenou vodu a do ní vkládáme dvěmi lžícemi vytvořené malé knedlíky. Nejdříve klesnou ke dnu, ale později vyplavou. Necháme je vařit asi 2 minuty a pak je děrovanou naběračkou vyndáme.

4

Vývar z knedlíků můžeme použít jako základ pro polévku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vepřová panenka se švestkami

Slunečnicový koláč s mrkví a tvarohem

Krémová polévka z topinambur a žampionů

Kváskový koláč se švestkami a ovesnou drobenkou

Dort pavlova s kokosovou šlehačkou a lesním ovocem

Míša řezy – zdravější varianta

Fit zapečené voňavé kuře s květákem a sýrem

Sangrie z bílého vína s broskvemi, malinami a mátou

Krémový čokoládovo-borůvkový dortík bez lepku

Mrkvový dort

Játrová omáčka

Soba nudle s rybou a jarní cibulkou