Pečený pstruh s citronem a bylinkami

Klasický recept na pstruha s citronem a bylinkami. Pstruh je velmi zdravá ryba, protože preferuje čisté a vzdušné vody. Proto je jeho maso jemné a chutné. Za zmínku také stojí, že je jeho maso málo tučné.

FreshBites

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 celé čerstvé vykuchané pstruhy
  • celý červený pepř
  • sůl
  • čerstvý koriandr
  • čerstvý kopr
  • 1 celý bio citron
  • kousek másla
  • olej na vymazání pekáčku

Postup

1

Pstruhy omyjeme, osušíme a opatrně je nařízneme několika zářezy po obou bocích.

2

V hmoždíři rozdrtíme několik kuliček červeného pepře. Ryby osolíme zevnitř i zvenku a do zářezů ještě vetřeme trochu drceného pepře.

3

Vnitřky ryb naplňte několika snítkami koriandru a kopru, vložte 2 plátky citronu a kousek másla.

4

Pstruhy vložíme do pekáčku lehce vymazaného olejem a dáme péct do trouby předehřáté asi na 180º C. Pečeme odklopené asi 20 - 30 minut podle velikosti ryby. Upečené podáváme.

Poznámka

Máte trochu času navíc? Připravte si k rybě ještě omáčku. Slijte výpek, co zůstal v pekáči po pstruzích, do malého rendlíku. Přidejte trochu vody s rozmíchanou lžičkou hladké mouky, míchejte a povařte asi 10 minut. Během varu přidejte nasekané bylinky, lžičku dijonské hořčice, lžičku citronové šťávy a dolaďte chuť solí a pepřem. Hustotu omáčky můžete regulovat delším varem nebo naopak přidáním vody.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mandlo-rozinková srdíčka bez mouky a másla

Rychlá cuketová pomazánka

Bruschetta s mozzarellou a konopným olejem

Bulky

Zapečené brambory se zelím

Fitness domácí KINDER ŘEZY – Bez mouky a s tvarohem

Podzimní buchta z dýně

Zeleninové rissoto se sójou

Staročeské koláče

Cuketové nudle s kešu avokádovou omáčkou

Zeleninové muffiny bez mouky

(Ne)sýrový dip k nachos