Nepečené cukroví: Trojvrstvé kokosové kuličky s oříškem

Krásné cukroví, k jehož přípravě nepotřebujete troubu, vše zvládnete s pomocí jednoho rendlíku a vlastních rukou.Ve středu kuličky se skrývá fík s oříškem, nad nimi jemná kokosová vrstva a nakonec čokoládový obal, který v sobě ukrývá kousky křupavých sušenek!

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 20 malých fíků, sušených
  • 20 kusů lískových oříšků

Kokosová vrstva

  • 150 g moučkového cukru
  • 100 ml vody
  • 125 g másla
  • 100 g kokosu (+ na obalení)
  • 125 g sušeného mléka

Čokoládová vrstva

  • 150 g moučkového cukru
  • 100 ml vody
  • 150 g másla
  • 150 g mléčné čokolády
  • 300 g kakaových sušenek

Postup

1

Fíky namočte na pár minut do vlažné vody. Poté je sceďte a do středu každého fíku vložte jeden lískový oříšek.

2

Kokosová část: Do rendlíku nasypte cukr, přilejte vodu a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidejte máslo, sušené mléko a kokos. Promíchejte a odstavte. Pomocí robotu (nebo vlastních rukou) zpracujte v hladké těsto. Rozdělte jej na 20 kusů a obalte každý fík s oříškem.

3

Čokoládová část: Do rendlíku nasypte cukr, nalijte vodu a vařte do rozpuštění. Poté přidejte máslo, čokoládu a sušenky nadrcené na kousky. Vše promíchejte, nechte zchladnout a vypracujte v hladké těsto. Opět rozdělte na 20 kusů a obalte bílé kuličky.

4

Hotové kuličky obalte v kokosu. Uchovávejte v chladu a suchu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Karbanátky z červené řepy

Žloutkový „mousseline“ krém do dortů, eclairs a profiterolek

Jemné kefírové koblihy bez dlouhého kynutí

Fitness kinder řezy

Výběr mořských potvůrek :-)

Krémová kuřecí polévka s kuřecím masem a žampiony

Video: Domácí vanilkový a čokoládový pudinkový pohár

Švarcvaldský dort

Protizánětlivé veganské smoothie s kurkumou z rostlinného mléka

Rychlé rýžové placičky s brokolicí, česnekem a sýrem

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Koprová omáčka s křehkým hovězím