Korpus
Krém
Poleva
Troubu předehřejte na 180 °C.
Korpus - oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s olejem a cukrem do pěny. V jiné míse ušlehejte bílky do tužší pěny. Mouku prosijte společně s práškem do pečiva a kakaem do žloutkové směsi. Na střídačku lžící přidávejte bílky a mouku a dobře zapracujte stěrkou na těsto. Krouživým pohybem stěrky vytvořte kompaktní nadýchanou hmotu. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, boky vymažte tukem. Pečte cca. 15 – 20 minut, propečení otestujte špejlí. Korpus vyndejte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
Krém - změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem. Následně po lžičkách zašleháváme všechen tvaroh.
Piškotový korpus jednou prokrojíme a potřeme marmeládou (marmeládu dávat nemusíte), navrstvíme polovinu krému. Přiklopíme druhou částí piškotu, navrch dáme zbylý krém, uhladíme a necháme asi hodinu vychladit v lednici.
Poleva - máslo rozpustíme a přidáme nalámanou čokoládu. Rozmícháme v hladkou hmotu. Přidáme lžíci a půl mléka a mícháme, dokud se všechno mléko nespojí s čokoládou. Trik s mlékem se dělá proto, že po něm je čokoláda hladká a při krájení se neláme.
Pokud jsme použili hořkou čokoládu (nad 50% kakaa) vmícháme do směsi jednu lžíci moučkového cukru.
Polevu nalijeme na horní vrstvu tvarohového krému a stejnoměrně rozetřeme po celém moučníku. Pracujeme rychle, protože poleva tuhne rychle :). Necháme odležet v lednici do druhého dne nebo alespoň 4 hodiny.