Losos pečený s rajčaty, zelenými fazolkami a pestem

Recept, který zvládnete za chvilku a s mimořádnou lehkostí. V jednom kroku totiž upečete lososa již se zeleninovou přílohou a pestem, které ke všemu velmi pěkně přilne. Jídlo, které je rychlé, zdravé a dietní zároveň. 🙂
  • Čas přípravy: 40 minut
  • Porce: 4

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 filety lososa, bez kůže
  • 600 g zelených fazolek
  • 3 lžičky olivového oleje
  • sůl a pepř na dochucení
  • 4 lžíce pesta
  • 4 lžičky šťávy z citrónu
  • 550 g cherry rajčátek, rozkrojených na poloviny

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Přiveďte k varu hrnec s vodou. Vařte fazolky přibližně 3 minuty doměkka, poté slijte. Poté smíchejte fazolky s dvěma lžičkami olivového oleje, solí a pepřem dle chuti rozdělte je na 4 archy alobalu. Na ně položte filety potřené pestem a polité citrónovou šťávou.

2
3

Promíchejte rajčata s lžičkou olivového oleje a lehce posolte. Rozprostřete na pesto a vše zabalte do alobalu tak, aby vznikl úhledný balíček. Nebalte příliš “natěsno”, aby mohla unikat pára při pečení.

4

Položte balíčky na plech a pečte přibližně 20 až 28 minut, nebo dokud nebude losos propečený.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé cuketové mini pizzy se strouhaným sýrem a salámem

Cuketové špagety

Jednoduchý osvěžující pomerančový dortík ze 4 ingrediencí

Kaše z hokkaida, papriky a tofu se smaženou cuketou

Dýňová polévka

Kokosový cheesecake s ostružinovým želé

Mandlové brownies bez mouky

Těstoviny s omáčkou z rajčat, mrkve a červené čočky

Domácí pomerančová marmeláda ze 3 surovin

Čokoládová kaše s banánem a burákovým máslem

Krásně nadýchaný a voňavý perník s dýňovým pyré

Vietnamský salát bún bò nam bộ