Na brownies vrstvu
Na karamelovou vrstvu
Na nugátovou vrstvu
Na čokoládovou vrstvu
Začněte tím, že si předehřejte troubu na 180° a plech s vyššími okraji vymažte, popř. vyložte pečícím papírem.
A nyní k samotnému pečení. Ve vodní lázni si rozpusťte hořkou čokoládu s 1/2 šálkem másla. Jakmile vznikne hladká hmota, nechte vychladnout, cca 5 minut. Poté do této směsi přimíchejte hrnek cukru a postupně obě vejce a vanilkový extrakt.
Mezitím se pusťte do přípravy sypké směsi. V míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl.
Jakmile máte obě směsi hotové, opatrně smíchejte v jednu. Důkladně promícháme, aby těsto nebylo hrudkovité. Poté nalijte na plech a pečte po dobu 15 minut.
A nyní k přípravě karamelové vrstvy. Ve vodní lázni si rozpusťe karamelové bonbóny,2 lžíce kondenzovaného mléka a vodu. Poté vmíchejte nasekané arašídy. Naneste na upečenou brownies vrstvu. Nechte ztuhnout v lednici.
Zatímco karamelová vrstva odpočívá v lednici, pusťte se do přípravy nugátové vrstvy. V hrnci si rozpusťte máslo, kondenzované mléko, cukr a arašídové máslo. Směs nechte provařit a následně stáhněte z plamene. Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte marshmallows, do kterých vmíchejte smetanu.
Jakmile mají obě směsi přibližně stejnou teplotu, smíchejte dohromady a naneseme na ztuhlou karamelovou vrstvu. Poté dejte opět ztuhnout do lednice.
A nyní k přípravě čokoládové vrstvy. Ve vodní lázni si rozpusťte zbylé suroviny, tedy čokoládové lupínky s máslem. Nechte chvíli vychladnout a naneste na vychladlou nugátovou vrstvu. Pak dezert putuje naposledy do lednice. Nechte ztuhnout a podávejte.