Salát
Den předem si maso očistíme, rozřízneme podélně, nasolíme a potřeme olejem. Uložíme ho v uzavřené nádobě v ledničce do druhého dne.
Příprava čerstvého chřestu bílého (v sezóně chřestu by byl hřích kupovat nakládaný): Pokud máme mlaďoučky, tak neloupeme, ale pokud je trochu starší, tak oloupeme škrabkou 1/3 slupky stonku směrem k seříznutí v dolní části. Chřest povaříme s osolené vodě asi 9 minut a následovně ochladíme ve studené vodní lázni, kam ho ponoříme a necháme chvíli odležet (1/2 hodiny). A je připravený k podávání. Necháme ho jen okapat.
Nachystáme si bramborovo-celerové pyré. Bramborovo-celerové pyré s koprem a tvarohem je velmi jenoduché s naprosto luxusní chutí. Brambory a celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme klasicky vařit do studené osolené vody a vaříme do změknutí brambor (přibližně 20 minut od začátku varu).
Mezitím, než se nám zelenina uvaří, tak si zatáhneme na rozpálené pánvi naložená prsa, přidáme k nim fazolové lusky a vše podusíme na mírném ohni pod pokličkou 20 - 30 minut.
Mezitím si doděláme pyré: slijeme vodu a rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme nasekaný kopr a 2 lžíce tvarohu a důkladně promícháme.
Můžeme podávat.
Dobrou chuť..
Příprava salátku: rajčata i mozarellu nakrájíme na stejně široké plátky a střídavě poskládáme na talíř do kruhu. Posolíme a zakápnete olejem. Dozdobíme bazalkou či olivami.