Krémová květáková polévka s česnekem a tymiánem

Tato polévka je mým osobním favoritem. Pečená zelenina jí dává výraznou plnou chuť, smetana hezky zjemní. Je rychle připravená a jako bonus patří mezi dietnější pokrmy.

Vladimír

Autor

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
  • Čas vaření: 1 h
  • Porce: 8
  • Nutriční hodnoty (1 porce): 125 kcal, 7 g tuku, 12 mg cholesterolu, 756 mg sodíku,13 g karbohydrátů, 3 g vlákniny, 6 g cukru, 4 g bílkovin

Ingredience

  • 1 velký květák, rozkrájený na malé růžice
  • 1 cibule, najemno nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na poloviny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 hrnek vody
  • 1 bobkový list
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 hrnek 12% smetany
  • 1 lžička soli
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. V míse smíchejte květákové růžice, cibuli a česnek. Pokapejte olejem a promíchejte tak, aby se vše obalilo. Nasypte zeleninu na plech s vyššími okraji a pečte přibližně 30 minut. V polovině pečení zeleninu promíchejte.

2

Do velkého hrnce vložte opečenou zeleninu, vývar, vodu, bobkový list a tymián. Přiveďte vše k varu, poté snižte plamen a nechte probublávat přibližně 20 minut. Poté odstraňte bobkový list.

3

Pomocí ponorného mixéru nebo klasického rozmixujte do krému. Vlijte jej zpět do hrnce, vlijte smetanu, přisypte sůl a pepř. Na plotně opět prohřejte a servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pizza

Placičky z králíka a červené řepy s dušenou mrkví

Seitan s hnědou omáčkou a rýží

Dukátové buchtičky s domácím vanilkovým krémem

Melounový salát s mátou a fetou

Drobenkový koláč s brusinkami

Domácí melounová zmrzlina s kokosovým mlékem a vanilkou

Dýňočajová polévka s vanilkou

Karbanátky z trouby

Zeleninové muffiny bez mouky

Cizrna s mrkví na jalovci

Video: Clafoutis – Jednoduchá francouzská bublanina s třešněmi