- Čas vaření: 1 h
- Porce: 8
- Nutriční hodnoty (1 porce): 125 kcal, 7 g tuku, 12 mg cholesterolu, 756 mg sodíku,13 g karbohydrátů, 3 g vlákniny, 6 g cukru, 4 g bílkovin
Předehřejte troubu na 200 °C. V míse smíchejte květákové růžice, cibuli a česnek. Pokapejte olejem a promíchejte tak, aby se vše obalilo. Nasypte zeleninu na plech s vyššími okraji a pečte přibližně 30 minut. V polovině pečení zeleninu promíchejte.
Do velkého hrnce vložte opečenou zeleninu, vývar, vodu, bobkový list a tymián. Přiveďte vše k varu, poté snižte plamen a nechte probublávat přibližně 20 minut. Poté odstraňte bobkový list.
Pomocí ponorného mixéru nebo klasického rozmixujte do krému. Vlijte jej zpět do hrnce, vlijte smetanu, přisypte sůl a pepř. Na plotně opět prohřejte a servírujte.