Kari z červené čočky

Miluji jídla, která jsou jednoduchá a nevyžadují moc práce. Jedno z nich je tohle čočkové kari, které se vaří v podstatě samo. Stačí naházet všechny suroviny do jedné pánve a těšit se na výsledek.

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 velké brambory
  • 2 větší mrkve
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 cibule
  • 100 g červené čočky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • 1 lžička kari
  • špetka mletého římského kmínu
  • sůl
  • čerstvě nasekaný koriandr

Postup

1
Na olivovém oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme lžičku kari, římský kmín a koření necháme chvilku rozvonět. Přidáme rajčata, na kostičky nakrájenou mrkev, brambory a vše zalijeme vývarem. Ztlumíme plamen, pánev přikryjeme pokličkou a necháme probublávat cca 30 minut, dokud brambory a mrkev nezměknou.
2
Před koncem vaření vsypeme červenou čočku a vše necháme vařit ještě cca 5 minut do změknutí čočky. Hotové kari ochutíme solí a před podáním ho posypeme nasekaným koriandrem.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Extra čokoládové palačinky se smetanově čokoládovou polevou

Švestkové knedlíky s rumovou omáčkou

Dušené vepřové plátky se šťávou

Pečená kuřecí prsa plněná špenátem, krémovým sýrem a jarní cibulkou

Červená čočka s kuřetem

Křehký čokoládový koláč s hutnou tvarohovou náplní

Sýrové tyčinky s česnekovým dipem

Olive all´ascolana

Smetanové řezy s pudinkovou náplní a čokoládovou polevou

Pečené batátové hranolky s kořením

Mléčný koláč – tradiční jihoafrický dezert

Jahodovo-rebarborová zmrzlina