Domácí čokoládový likér

Bezchybný čokoládový likér. Lepší jak z obchodu, protože pracuje s pravou smetanou a čokoládou. Jeho sladkost i sílu si můžete sami upravit. Hotový je navíc za půl hodinky. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g 70% čokolády
  • 150 g moučkového cukru
  • 200 ml 35% smetany
  • 250 ml rumu
  • 4 zarovnané lžíce kakaa

Postup

1

V hrnci smícháme smetanu, cukr a kakao. Pomalu zahříváme a přidáme nasekanou čokoládu. Udržujeme teplotu – nevaříme. Jde nám pouze o to, aby se všechny ingredience v čele s čokoládou rozpustily a spojily.

2

Dáme odstát a necháme vychladnout, dokud nebude mít tato čokoládová smetana pokojovou teplotu.

3

Jakmile je smetana vlažná, přilijeme rum. (Kdyby byla smetana stále horká, rum by se z velké části vypařil.)

4

Naplníme do lahví. Likér uchováváme v ledničce.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňové ragú s hovězím masem a špeclemi

Rychlá a hodně dobrá plněná kapsa

Medovníkové kuličky

Sladké kostky s čokoládovou polevou a kokosem

Tortelloni se smetanou a šunkou

Sekaná mumie

Kuskus na sladko

Kakaové řezy (roláda) s tvarohovou náplní

Těstovinový salát s domácím balkánským sýrem

Špaldovo pohankové perníčky

Sladké trojúhelníčky z tvarohového těsta se skořicovým cukrem

Opečená brokolice s česnekem