Domácí čokoládový likér

Bezchybný čokoládový likér. Lepší jak z obchodu, protože pracuje s pravou smetanou a čokoládou. Jeho sladkost i sílu si můžete sami upravit. Hotový je navíc za půl hodinky. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g 70% čokolády
  • 150 g moučkového cukru
  • 200 ml 35% smetany
  • 250 ml rumu
  • 4 zarovnané lžíce kakaa

Postup

1

V hrnci smícháme smetanu, cukr a kakao. Pomalu zahříváme a přidáme nasekanou čokoládu. Udržujeme teplotu – nevaříme. Jde nám pouze o to, aby se všechny ingredience v čele s čokoládou rozpustily a spojily.

2

Dáme odstát a necháme vychladnout, dokud nebude mít tato čokoládová smetana pokojovou teplotu.

3

Jakmile je smetana vlažná, přilijeme rum. (Kdyby byla smetana stále horká, rum by se z velké části vypařil.)

4

Naplníme do lahví. Likér uchováváme v ledničce.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduché křehké máslové sušenky s vanilkou + videorecept

Tuniaková tortilla

Pomerančová sůl

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Špaldová galetka s třešněmi a karobem (galette)

Těstoviny Penne s brokolicí, smetanou a parmazánem

Šťavnatá kuřecí prsa se slaninou a mozzarellou

Jemné kokosové pralinky obalené v hořké čokoládě

Nepečený cheesecake s broskvemi a kokosem

Polévka z dýně hokaido

Pörkölt z kotlíku

Mac and cheese