Jemný banánový chlebíček s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou

Vyzkoušejte opravdu nadýchaný a zároveň vláčný banánový chlebíček ozvláštěný vlašskými  ořechy a kokosovými plátky. Dlouho ve mne podobné recepty budily nedůvěru, ale tento opravdu stojí za to vyzkoušet. Banány dávají chlebíku specifickou chuť i příjemnou strukturu. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 2

Ingredience

  • 125 g hladké mouky
  • 2 g jedlé sody
  • 8 g kypřícího prášku
  • 3 g skořice
  • 2 g soli
  • 150 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 110 g másla, pokojové teploty
  • 300 g zralých banánů, rozmačkaných na pyré
  • 70 g zakysané smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 75 g vlašských ořechů, nasekaných
  • 70 g kokosových plátků

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. V misce smíchejte mouku, kokos, sůl, kypřící prášek, jedlou sodu a skořici.

2

V druhé míse rozšlehejte máslo s cukrem do pěny. Přidejte vejce, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt.

3

Vmíchejte banánové pyré a moučnou směs. Poslední lehce vmíchejte ořechy.

4

Chlebíčkovou formu 35 x 12 cm vyložte pečícím papírem a vlijte do ní připravené těsto. Vršek posypejte trochou ořechů, chcete-li.

5

Pečte přibližně 50 až 60 minut nebo dokud nebude chlebíček zlatavě hnědý a špejle zapíchnutá do středu nevýjde čistá. Nechte chlebíček přibližně 10 minut chladnout a poté jej opatrně vyklopte na rošt k úplnému vychladnutí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dort s lesním ovocem a smetanovým krémem

Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli

Šlehačková bábovka

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Pikantní hrachová kaše

Nepečené jahodové řezy se sušenkovou krustou a šlehačkou

Zdravé banánovo-tvarohové kuličky bez pečení a přidaného cukru

Kakaová roláda s tvarohem a čokoládou

Makaróny s bazalkovým pestem, tofu a rajčaty

Kachní prsa s brusinkovo-rybízovým chutney

Kulajda z bešamelu

Pikantní rajčatová omáčka s polentovými kostkami