Jednoduchý řecký chléb plněný sýrem feta

Upečte si snadný chléb typický pro Řecko. Nebudete moct přestat, protože jeho chuť je naprosto neodolatelná. Vyzkoušejte tento středomořský recept. 🙂  
  • doba přípravy: 45 minut
  • počet porcí: 4

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička instantního droždí nebo 1/2 kostky čerstvého
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka cukru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • dle potřeby vlažnou vodu

Náplň

  • 200 g sýru feta
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička oregana nebo tymiánu (dle chuti)

Na povrch

  • 1 žloutek na potření
  • 3-4 lžíce sezamu

Postup

1

Všechny ingredience na těsto smíchejte a vytvořte z něj souvislou kouli, kterou necháte 30-45 minut v teple kynout.

2

Poté těsto rozválejte na pomoučeném válu do podélného tvaru. Rozdrobte na něj rovnoměrně sýr feta, případně dle chuti přidejte koření.

3

Smotejte do dlouhého válečku, který srolujte do tvaru šneka, jako na obrázku.

4

Nechejte na teplém místě ještě půl hodiny kynout.

5

Předehřejte si troubu na 200 °C.

6

Nakynutého šneka důkladně potřete rozšlehaným žloutkem a zasypte sezamem.

7

Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem zhruba 35 minut dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fit zapečená dýně s brokolicí a parmezánem

Černý bez – kdy a jak ho sklízet + 6 léčivých receptů

Salmone con salsa di erbe aromatiche

Thajský salát z ředkve a okurky

Zdravý & snadný nepečený mrkvový dort z mixéru

Hruškový makovec

Salát z pečené červené řepy a cibule

Sladké velikonoční copánky z kynutého těsta

Rychlý recept na domácí máslové karamelky

Domácí dýňový koláč se skořicí a pomerančovou kůrou

Sovičkový čoko dortík

Jednoduchý tvarohový dortík s ovocem