Fit zapečená dýně s brokolicí a parmezánem

Minimum sacharidů, minimum kalorií. Vynikající chuť. Dýni miluji a v kombinaci s dobrým sýrem a lehkou brokolicí je znamenitá. Tuto lehkou večeři navíc servírujeme ve vydlabané dýni, takže docílíme krásného efektu.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • dýňové špagety z 1 dýně (o hmotnosti 1 – 1,5 kg)
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 nakrájená brokolice
  • 4 utřené stroužky česneku
  • 1/4 lžičky mleté papriky (není nutné)
  • 2 polévkové lžíce vody
  • 1 hrnek nakrájené mozzarely
  • 1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu
  • 3/4 lžičky italského koření (oregáno, tymián či bazalka)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého pepře

Postup

1

Předehřejeme troubu na 230 °C.

2

Umístíme rozpůlenou dýni rozříznutou stranou dolů do mikrovlnky . Přidáme 2 lžíce vody a necháme v mikrovlnce asi 10 minut, dokud není vnitřek měkký. Tento krok můžeme nahradit tím, že dýni nedáme do mikrovlnky, ale na 40 minut do trouby předehřáté na 200 °C.

3

Na sporáku na středním plameni ve velkém hrnci smícháme olej, brokolici, česnek a papriku. Vaříme za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme vodu a stále mícháme, dokud není brokolice měkká (asi 5 minut). Směs přesuneme do velké mísy.

4

Pomocí vidličky seškrábeme vnitřek dýně. “Skořápky” dýně dáme na plech nebo pečicí mříž. V míse smícháme 3/4 hrnku mozzarely, 2 lžíce parmezánu, italské koření, sůl a pepř. Přidáme do směsi s brokolicí. Rovnoměrně rozdělíme do dvou misek z dýní (skořápek).

5

Posypeme zbytkem mozzarelly a parmezánu.

6

Pečeme asi 10 minut, až je sýr dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pravá česká bramboračka

Ořechový kreméš s vanilkovým žloutkovým krémem

Sladké potěšení z piškotu ze zeleného čaje + videorecept

Bezlepkové langoše

Krémový nepečený fondán s brusinkami a pistáciemi

Zapékaná kuřecí prsa plněná ricottou, parmazánem a špenátem

Sladké vánoční rolky plněné ořechovou směsí

VIDEORECEPT: Rychlé jednoduché lívance

Pelmeně se zeleninovou nádivkou

Česnek naložený v octovém nálevu s bobkovým listem

8 receptů na dokonalé marinády na maso

Špenátovo-vajíčkové muffiny s restovanými bramborami a šunkou