Jednoduchá indická máslová placka Paratha

Připravte si jen z 5 surovin výbornou indickou placku Paratha. Můžete si ji dát jen tak samotnou, jako přílohu k různým omáčkám nebo třeba k salátu. Fantazii se meze nekladou, především u tohoto receptu. Můžete například posypat bylinkami nebo potřít česnekem a přikusovat k večernímu drinku. 🙂

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

V horké vodě rozpusťte 20 g másla a nechte ho lehce vychladnout. Smíchejte v misce mouku a sůl. Spojte dohromady s máslem a vlažnou vodou do jednotného těsta.

Jednoduchá indická máslová placka Paratha

Krok 2

Prohněťte těsto na pomoučeném válu, případně přidejte trochu mouky, pokud se těsto lepí. Nechte 15 minut odpočinout přikryté utěrkou.

Jednoduchá indická máslová placka Paratha

Krok 3

Těsto rozdělte na 10 stejných koulí.

Jednoduchá indická máslová placka Paratha

Krok 4

Každý kousek rozválejte do tenkých kruhů.

Jednoduchá indická máslová placka Paratha

Krok 5

V pánvi rozpusťte 30 g másla a nechte lehce vychladnout. Každé kolo potřete lehce rozpuštěným máslem.

Jednoduchá indická máslová placka Paratha

Krok 6

Přeložte napůl.

Jednoduchá indická máslová placka Paratha

Krok 7

Opět potřete lehce máslem.

Jednoduchá indická máslová placka Paratha

Krok 8

Ještě jednou přeložte, aby vznikly malé trojúhelníky.

Jednoduchá indická máslová placka Paratha

Krok 9

Jednoduchá indická máslová placka Paratha

Lehce opět rozválejte

Krok 10

Jednoduchá indická máslová placka Paratha

Smažte na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Usmažené placky nechte odložené na papírovém ubrousku, abyste odstranili přebytečný olej.

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vody
  • 50 g másla
  • 1 lžička soli
  • olej (nejlépe olivový)
  • případně další koření dle chuti
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí sýrový dip

Domácí krémový banánový jogurt s chia semínky

Grilované tofu marinované v kořeněné omáčce

Bramborové růže

Pečený pstruh s tymiánem

Celozrnné jidáše

Hrnkový moučník – bublanina

Podzimní dýňové muffiny s krémovým sýrem a skořicovou drobenkou

Vege palačinky s banány a kokosem

„Obrácený“ čokoládový dort s poctivou porcí krému

Podzimní zapečená zelenina

Extrémně rychlé lívance