Jahodový klasický koláč s čerstvými jahodami a želatinou

Jahodový koláč je klasický dezert, který kombinuje křehké těsto s jemným krémem a svěžími jahodami pokrytými lesklou vrstvou želatiny. Tento koláč je nejen vizuálně atraktivní, ale také lahodně osvěžující. Perfektní pro letní oslavy nebo jako sladká tečka po večeři.

Karolína

Autor

jahodovy kolac s cerstvymi jahodami a zelatinou
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Jahodový koláč je klasický dezert, který kombinuje křehké těsto s jemným krémem a svěžími jahodami pokrytými lesklou vrstvou želatiny. Tento koláč je nejen vizuálně atraktivní, ale také lahodně osvěžující. Perfektní pro letní oslavy nebo jako sladká tečka po večeři.

Ingredience

Těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla (studeného, nakrájeného na kousky)
  • 50 g cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli

Krém:

  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Želatina a jahody:

  • 500 g čerstvých jahod
  • 1 balíček jahodové želatiny
  • 250 ml vody
  • 2 lžíce cukru

Postup

1

Příprava těsta:

  • V míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte studené máslo a pomocí prstů nebo mixéru vytvořte drobenku.
  • Přidejte vejce a rychle zpracujte těsto. Zformujte kouli, zabalte do fólie a nechte 30 minut odpočívat v lednici.
  • Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto vyválejte na pomoučeném vále a vložte do koláčové formy. Propíchejte dno vidličkou a pečte 15-20 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
  •  
2

Příprava krému:

  • V hrnci přiveďte mléko s cukrem k varu. Vmíchejte vanilkový pudinkový prášek rozpuštěný v troše mléka a vařte, dokud směs nezhoustne.
  • Nechte pudink vychladnout a poté jej smíchejte s měkkým tvarohem a vanilkovým extraktem do hladkého krému.
  • Krém rovnoměrně rozetřete na vychladlý koláčový korpus.
  •  
3

Příprava želatiny a ozdobení:

  • Jahody omyjte, osušte a nakrájejte na poloviny nebo čtvrtiny.
  • Připravte želatinu podle návodu na obalu, použijte 250 ml vody a 2 lžíce cukru.
  • Jahody uspořádejte na krémový základ a zalijte připravenou želatinou.
  • Koláč nechte alespoň 2 hodiny chladit v lednici, aby želatina ztuhla.
  •  
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krůtí perkelt

Domácí ostružinová marmeláda

Murkha dhál

Švestkové želé bonbóny

Italská pizza

Pečené kuřecí kuličky s pikantní pomerančovou omáčkou

Cuketové placky se sušenými rajčaty a olivami

Lasagne s boloňskou omáčkou

Video: Obří, sýrem plněný burger Wellington – perfektní párty pohoštění

Rafaelo

Italské vánoční sušenky s rozinkami

Bezlepkové tvarohové knedlíky s jahodami