Všechny ingredience pro 1. vrstvu koláče smícháme dohromady a hustotu těsta doladíme mlékem. Těsto dáme do formy a pečeme v rozpálené troubě při 170 °C asi 30 minut. (Zkrátka, dokud těsto nebude ”suché”.)
Bílky vyšleháme v tuhý sníh, ke kterému přidáme tvaroh, osladíme javorovým sirupem a opět našleháme. Tvarohovou směs rovnoměrně rozetřeme na upečenou 1. vrstvu koláče a dáme opět do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme dalších 10 minut.
Rebarboru i jahody očistíme a pokrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnečku, podlijeme trochou vody, osladíme a necháme chvíli dusit, dokud se nám jahody i rebarbora mírně nerozvaří. Přidáme agar a necháme směs ještě chvíli povřít. Hotovou směs za občasného míchání necháme vychladnout.
Nakonec i 3. vrstvu nalijeme na první dvě už vychladlé vrstvy a celý koláč dáme chladit do lednice. Až bude želé tuhé, můžeme podávat.
Tento recept a spoustu dalších naleznete na blogu —> http://fit-healthy-recipes.blogspot.cz/