Fit třívrstvý koláč s jahodami, rebarborou a krémem

Pavla Bočková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

1. vrstva

  • 200 g jemných ovesných vloček
  • 150 g bílého jogurtu
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce jablečného pyré
  • perníkové koření
  • mléko (na doladění hustoty těsta)

2. vrstva

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 bílky
  • javorový sirup

3. vrstva

  • 1 rebarbora
  • 150 g jahod
  • javorový sirup
  • agar

Postup

1

Všechny ingredience pro 1. vrstvu koláče smícháme dohromady a hustotu těsta doladíme mlékem. Těsto dáme do formy a pečeme v rozpálené troubě při 170 °C asi 30 minut. (Zkrátka, dokud těsto nebude ”suché”.)

2

Bílky vyšleháme v tuhý sníh, ke kterému přidáme tvaroh, osladíme javorovým sirupem a opět našleháme. Tvarohovou směs rovnoměrně rozetřeme na upečenou 1. vrstvu koláče a dáme opět do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme dalších 10 minut.

3

Rebarboru i jahody očistíme a pokrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnečku, podlijeme trochou vody, osladíme a necháme chvíli dusit, dokud se nám jahody i rebarbora mírně nerozvaří. Přidáme agar a necháme směs ještě chvíli povřít. Hotovou směs za občasného míchání necháme vychladnout.

4

Nakonec i 3. vrstvu nalijeme na první dvě už vychladlé vrstvy a celý koláč dáme chladit do lednice. Až bude želé tuhé, můžeme podávat.

Poznámka

Tento recept a spoustu dalších naleznete na blogu —> http://fit-healthy-recipes.blogspot.cz/

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemný mrkvový dort s vanilkovým krémem a vlašskými ořechy

Kuskus s krůtím masem

Fitness těstoviny s avokádovo – špenátovou omáčkou a česnekem

Domácí škvarková pomazánka

Ořechové koláčky plněné krémem

Pečená kuřecí stehna se zeleninou a slaninou z jednoho pekáče

Makový chlebíček s vůní citrónu

Krkovice na medu a hořčici

Vláčné banánové muffiny bez tuku

Medové perníčky i ozdoba na hrneček

Koláč s červenou řepou a ricottou

Video: Neprůstřelné domácí skořicové rolky s vanilkovou polevou