Tak toto je opravdová nutellová bomba! Koláč má velice jemné těsto, které je podobné lineckému. Náplň tvoří CELÁ sklenice velké nutelly. Z celého srdce milujete Nutellu? Vyzkoušejte tento recept.
Janetta
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
400 g hladké mouky
180 g moučkového cukru
200 g másla
1 vejce + žloutek
lžička kypřícího prášku
lžička vanilkového extraktu
sklenice nutelly (750 g)
Postup
1
Do mísy prosejte mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidejte na malé kousky nakrájené máslo a lehce spojte. Poté přidejte vejce, žloutek a vanilkový extrakt. Hněťte, dokud vám nevznikne hladké těsto. Zabalte jej do potravinové folie a dejte do lednice aspoň na hodinu.
2
Položte těsto na lehce pomoučený povrch a vyválejte na přibližně půl cm tlustý kruh. Vyložte jím kulatou formu o průměru 28 cm včetně okrajů. Zbylé těsto vyválejte na 2 mm tlustý plát a nakrájejte z něj proužky.
3
Rozehřejte nutellu ve vodní lázni tak, aby byla tekutá a nalijte jí do připravené koláčové krusty. Vrstva Nutelly by měla být aspoň 1 cm silná. Položte na koláč proužky z těsta a dejte formu ještě na 15 minut do lednice.
4
Mezitím předehřejte troubu na 180 °C, vršek koláče přikryjte alobalem a pečte přibližně 25 minut.
5
Poté sundejte alobal z koláče a nechte dopéct dalších 10 minut.
6
Koláč nechte vychladnout, posypte vršek moučkovým cukrem a podávejte.