Domácí med z pampeliškových květů vhodný i pro vegany

Není potřeba vlastnit úly, abyste si mohli pochutnat na svém medu. Stačí jen pár kytiček. Žádná včelka se na tomto medu z léčivé byliny, pampelišky, nepodílela, tudíž je skvělý i pro veganskou kuchyni. :)

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 pampeliškových květů (posbírané na neznečištěné zahradě či louce)
  • 2 l vody
  • 2 kg cukru
  • 2 chemicky neošetřené citróny

Postup

1

Natrhané pampelišky omyjte. Neoplachujte je však příliš dlouho, ztratily by většinu pylu. Květy poté vložte do velkého hrnce a zalijte vodou. Citróny nakrájejte na plátky a přidejte k pampeliškám. Hrnec přemístěte na plotnu a přiveďte k varu. Vařte 15 minut, poté nechte vychladnout a vložte na 24 hodin do ledničky.

2

Po odležení přelijte vodu s květy a citróny přes síto do jiného hrnce. Zachycené květy důkladně promačkejte, abyste zachytili veškerou ochucenou tekutinu. Do nyní pampeliškového výluhu přisypte cukr a přiveďte k varu. Po 30 minutách vaření na největší plamen snižte na střední a vařte další 1 hodinu.

3

Hotový tekutý med nalijte do sklenic. Dobrou chuť. :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Řízky z rybího filé pečené v troubě bez smažení

Máslové sušenky s brusinkami a bílou čokoládou nejen na Vánoce

Zapékaná quinoa s kuřetem, brokolicí a sýrem

Vánoční cukroví – křehké mandlové rohlíčky

Vláčné jablečné řezy se skořicovou drobenkou

Nejrychlejší a nejlahodnější karamelový krém

Extra vlhké cuketové brownies

Mangová zmrzlina

Voňavá polévka z červené čočky

Yoğurtlu patlıcan – lilek v jogurtu

Špízy z mletého masa

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou