Jemný čokoládový krém do dortů i na zdobení

Léty prověřený recept na čokoládový krém, kterým lze plnit i zdobit dorty. Tento je navíc opravdu čokoládový, jelikož je v něm celá tabulka čokolády a ne pouze kakao, jak bývá v jiných receptech časté. :)

Janetta

Autor

5.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 sáčky čokoládového pudinku
  • 500 ml mléka
  • 250 g másla, změklého
  • 100 g hořké čokolády
  • 3 vrchovaté lžíce holandského kakaa
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

1

Rozmíchejte pudink v mléce s vanilkou a poté uvařte dle instrukcí na sáčcích. Posypte vršek hotového pudinku trochou cukru, aby se nevytvořil škraloup a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

2

Nad parou rozpusťte čokoládu a za občasného míchání ji nechte zchladnout na vlažnou.

3

V míse vyšlehejte máslo do pěny, po lžících přidávejte pudink, poté kakao a nakonec vychladlou čokoládu.

4

Krém opravdu dobře vyšlehejte, aby byl nadýchaný a dobře se s ním i zdobilo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čerstvé tagliatelle se sušenými rajčaty, baby špenátem

Jarní květinový dort

Křupavé zelné placičky

Datlové kuličky s konopným semínkem

Květákovo sýrový koláč

Gnocchi s pečenou dýní, špenátem a bylinkami

Rychlý tvarohový koláč s mákem, jablky a bez přidaného cukru

Kesu mrkvove kari

Pikantní udon nudle s tofu

Luxusní cukroví – Dortová lízátka

Limetkové nudle s kuřecím masem a smaženou cibulí

Čerstvý salát s artyčoky