
Z brambor nakrájejte klínky, z každé brambory by vám mělo dojít přibližně 10 až 12 minut. Promíchejte je v míse s olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem.
Rozprostřete brambory na plech vyložený pečícím papírem, neměly by se navzájem vůbec dotýkat.
Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 35 až 40 minut. V polovině času pečení je promíchejte. Poté je vyndejte z trouby a naskládejte je na sebe tak, aby se lehce dotýkaly (dle obrázku).
Na omáčku rozmixujte avokádo, zakysanou smetanu, limetkovou šťávu a sůl ve food procesoru nebo mixéru dohladka.
Na brambory rozprostřete strouhaný čedar a slaninu. Vraťte vše do trouby na dalších 5 až 6 minut nebo dokud se sýr nerozteče. Podávejte s avokádovým dipem a na jemno nakrájenou cibulkou.