Zeleninové rissoto se sójou

Zdravý recept na chutné rissoto. Při použití dobré čerstvé zeleniny ani není potřeba dochucovat kořením :)

Carrie Vega

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 větší hrnek rýže
  • 2 menší cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 mrkve
  • 2 čerstvé řepy
  • 2 hrsti zelených fazolek
  • půl plechovky kukuřice
  • 2 hrsti sojových kostek
  • čerstvá nasekaná petrželka

Postup

1

Dáme si vařit v hrnci trochu vody na sójové kostky. Ty si zatím pocákáme sojovou omáčkou, posypeme grilovacím kořením, do vody můžeme přihodit potom i bujón. Kostky hodíme do vody, necháme chvíli vařit, načež můžete vypnout plotnu a nechat je chvíli ležet. Celý proces by měl trvat tak 15 minut.

2

Zatímco se nám paří soja, vrhneme se na čištění a krájení zeleniny. U receptů jako je tento hodně záleží na čistotě zeleniny, i na velikosti nakrájených kousků.
Ochutnáme jednu sojovou kostku a posoudíme, jestli už můžeme cedit, nebo ne. Když z hotových kostek vymačkáme co nejvíce vody to jde, nakrájíme též na malé kousky.

3

Ve větším hrnci si začneme zahřívat máslo/olej, do něčeho menšího si dáme vařit vodu na rýži, kterou ochutíme dvěmi lžícemi oregana. Vzpomeň si, že rýže se vaří v poměru - 1 hrnek rýže:2 hrnky vody. Můžete dochutit i cibulí se zapíchanýma hřebíčkama uvnitř. Vaří se 11 minut ale ochutnávat, každá rýže je jiná.

4

Na olej přihodíme cibulku se sójou. Po pár minutách restování přidáme řepu s mrkví, přilijeme 1 až 2 hrnky vody, přikryjeme a necháme 10 minut dusit. Poté přidáme zbytek zeleniny a dusíme to klidně půl hodiny. Pokud se ti bude zdát zelenina už měkká, vylij přebytečnou vodu a pak přimíchej hotovou rýži.

5

Petrželku můžeš vmíchat přímo do rissota, nebo s ní jen posypat porce na talíři, jako já :) Dobré chutnání!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčné cuketové placičky s petrželí a česnekem

Kuřecí prsa s bramborovo-celerovým pyré

5 atraktivních letních receptů z cukety

Ovesné sušenky

Špenátovo-vajíčkové muffiny s restovanými bramborami a šunkou

Celozrnné řepové placky s uzeným pstruhem a koriandrem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nepečené & zdravější domácí Snickers tyčinky připravené za 20 minut (video)

Netradiční lasaně s žampiony a čabajkou

Honzovy buchty

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nepečené kakaovo – ořechové sušenky s kokosovým krémem

Cookie v hrníčku

Závitky z rýžového papíru