Na základní banánovou zmrzlinu potřebujete pouze banány, které mají po zmražení a rozmixování úžasně plnou, krémovou konzistenci. Do této základní zmrzliny poté můžete přidávat libovolné ingredience a vytvořit si tak v mžiku libovolnou zmrzlinu. My Vám přinášíme 5 populárních receptů:
Základní banánová zmrzlina
Ingredience
- 2 banány
Postup
- 2 banány nakrájíme na kolečka a dáme do mrazáku.
- Jakmile jsou kolečka zmražená, dáme do mixéru a mixujeme, dokud není hmota celistvá a krémová. zmrzlinu můžeme rovnou jíst, ale bude mírně rozteklá. Doporučujeme ji dát ještě na chvíli do mrazáku.
5 variant domácí zmrzliny
1) Domácí zmrzlina z banánu, medu a arašídového másla
- 1 a 1/2 oloupaného banánu nakrájeného na kolečka a zmraženého
- 3 lžíce arašídového másla
- 2 čajové lžičky medu
Rozmixujte banány v mixéru, dokud nemají konzistenci hladkého zmrzlinového krému. Přidejte arašídové máslo a med a rozmixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte do mrazáku, dokud krém neztuhne.
2) Domácí zmrzlina z banánu a Nutelly
- 1 a 1/2 oloupaného banánu nakrájeného na kolečka a zmraženého
- 3 až 4 lžíce Nutelly – doporučujeme recept na domácí ditetní Nutellu z avokáda.
Rozmixujte banány v mixéru, dokud nemají konzistenci hladkého zmrzlinového krému. Přidejte Nutellu a rozmixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte do mrazáku, dokud krém neztuhne.
3) Domácí čokoládová zmrzlina z banánu
- 1 a 1/2 oloupaného banánu nakrájeného na kolečka a zmraženého
- 3 lžíce neslazeného kakaového prášku
- 2 lžíce smetany
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Rozmixujte banány v mixéru, dokud nemají konzistenci hladkého zmrzlinového krému. Přidejte kakaový prášek, smetanu a vanilku, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte do mrazáku, dokud krém neztuhne.
4) Domácí zmrzlina z banánu, skořice a mléka
- 1 a 1/2 oloupaného banánu nakrájeného na kolečka a zmraženého
- 3 lžíce kondenzovaného mléka
- 1/2 lžičky mleté skořice
Rozmixujte banány v mixéru, dokud nemají konzistenci hladkého zmrzlinového krému. Přidejte kondenzované mléko a skořici, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte do mrazáku, dokud krém neztuhne.
5) Domácí zmrzlina s příchutí jahod a smetany
- 1 a 1/2 oloupaného banánu nakrájeného na kolečka a zmraženého
- 1/3 hrnku nasekaných mražených jahod
- 2 lžíce smetany
Rozmixujte banány v mixéru, dokud nemají konzistenci hladkého zmrzlinového krému. Přidejte mražené jahody a smetanu a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte do mrazáku, dokud krém neztuhne
.