Zázvorový sirup

Zázvorový sirup vám pomůže překonat podzimní nachlazení, krásně prohřeje organismus a pohladí na duši. Příprava sirupu je velmi snadná, jeho chuť výtečná a účinky na zdraví neocenitelné. Doporučujeme po malých dávkách užívat celý podzim a zimu.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 350-400 g zázvoru
  • 1,5 l vody
  • 5 citronů, zbavených kůry
  • 1 malá lžička mleté skořice
  • 15 ks hřebíčku
  • 1 badyán
  • 500 g třtinového cukru
  • 250 g kvalitního medu

Postup

1

Zázvor dobře omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenoučké plátky. Vložíme do hrnce. Přilijeme vodu, 4 citrony nakrájené na plátky a veškeré koření. Směs uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Hrnec odstavíme a necháme do druhého dne v klidu (nedáváme do chladničky).

2

Směs scedíme přes cedník a získanou tekutinu znovu přelijeme přes pláténko do čistého hrnce. Přimícháme cukr a po jeho rozpuštění směs vaříme za občasného míchání po dobu 10 minut. Hrnec odstavíme a necháme trochu zchladnout. Přidáme čerstvou šťávu z pátého citronu, med a dobře rozmícháme.

3

Vlažný sirup přelijeme do čistých a suchých lahví nebo do zavařovací sklenice. Po vychladnutí je uložíme do chladničky.

4

Do hrníčku dáme 2-3 polévkové lžíce zázvorového sirupu a zalijeme 2-2,5 dl vody svařené na 70 °C. Můžeme přidat plátek citronu. Čaj je sladký a výborný.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

10 nejkrásnějších narozeninových dortů

Guacamole

Kakaové sušenky s krémem a čokoládovou polevou

Podzimní dýňové muffiny s krémovým sýrem a skořicovou drobenkou

Domácí toblerone

Cibulový koláč

Meruňkový tvaroháček

Nadýchaný čokoládový dort s jahodovo-mátovým tvarohem

Jednoduché kynuté šátečky plněné povidlím

Dušené vepřové plátky se šťávou

Dýnové lívance

Rajská polévka s bazalkou