Zapékané palačinky se špenátem a ricottou

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na palačinkové těsto:

  • 250 ml polotučného mléka
  • 3 celá vejce
  • 120 g hladké světlé mouky
  • špetka soli
  • 20 g rozpuštěného a lehce zchladlého másla

Suroviny na náplň:

  • 600 g čerstvého baby špenátu
  • 250 g ricotty
  • 120 g mascarpone
  • olivový olej
  • 80 g čerstvě nastrouhané sýra pecorino nebo parmezánu
  • 2 malé stroužky česneku (domácího pouze jeden stroužek)
  • pepř
  • sůl
  • dvě špetky muškátového oříšku

Postup

1

Na těsto – všechny suroviny smícháme v hladké těsto bez žmolků, přikryjeme folií a dáme odpočinou na 30 minut. Lépe se uvolní lepek a palačinky se budou snadněji péct.

2

Na lžíci olivového oleje minutu opečeme prolisovaný česnek a ihned vhodíme baby špenát, který se nám "scvrkne" během minutky na menší množství, jakmile budou všechny lístky zavadlé, sundáme pánev z tepla a špenát osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Vše dáme vychladnout.

3

Mezitím si opečeme palačinky ze všech stran dozlatova na troše másla nebo olivového oleje. Teď by měl být špenát chladný, takže k němu přidáme strouhaný sýr, mascarpone i ricottu plus lžičku olivového oleje, vše dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem. Směs by měla být maličko slanější, protože palačinky samy o sobě nejsou ochucené. Touto směsí plníme palačinky, které napevno srolujeme a překrájíme na menší kousky. Poté skládáme do olivovým olejem vymazaných mističek. Ještě posypeme trochou strouhaného sýra a dáme zapéct na deset minut do trouby předehřátí na 200 °C.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špagetová dýně s houbovou omáčkou

Nadýchaný dort s ořechovým korpusem z bílků a čokoládovou polevou

Recept na domácí levandulový sirup a vanilkovo-levandulové sušenky

Tofu přírodní plátek s pečeným bramborem

Pagáčky i pro vegany

Vynikající zapečená polenta s rajčaty a kozím sýrem

Video: Vláčný kynutý chlebíček plněný Nutellou

Lahodný veganský falafel

Rebarborový koláč s jemným krémem

Jednoduché domácí housky

Křupavé pralinky s náplní z bohatého čokoládového těsta

Špagety s pestem a ricottou