Zapečená cuketa s brambory, slaninou a smetanou

Cuketa je pro někoho nudnou zeleninou. Pro mě teda ne, já ji mám strašně ráda, ať už mlaďoučkou do salátu nebo zapečenou, různé omáčky z ní a nebo kynutý cukeťák s uzeným. Hmmmm, dobroty :-) Hlavně mi k ní pasuje česnek a pak různé bylinky. Tentokrát, protože je v kombinaci s brambory, jsem zvolila tymián.

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 cukety
  • 8 brambor (průměr podobný průměru cukety)
  • 1 ks smetany raději tučnější
  • 150 g slaniny
  • 3 větší stroužky česneku
  • 3 PL najemno nastrouhaného parmazánu
  • čerstvý tymián
  • sůl

Postup

1

Brambory ve slupce chvilku předvařte, stačí tak 7 minut. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky silné cca 0,5 cm, stejně tak syrovou cuketu. Plátky osolte. Slaninu nakrájejte na obdobně velké, ale slabé plátky.

2

Všechno střídavě vyskládejte za sebou do pekáčku a posypte tymiánem. Do smetany najemno nastrouhejte parmazán a česnek a osolte. Smetanou vše v pekáčku zalijte, tekutiny by mělo být tak 1,5–2cm.

3

Vložte do trouby rozpálené na 180–200 stupňů a pečte dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Masové kuličky s mozzarellou

Bulgur s grilovaným lilkem a paprikou

Nejlepší vaječný likér, co jste kdy měli

Muffiny se špenátem

Domácí marmeláda s jablky, muškátovou dýní a špetkou skořice

Salátek s polibkem podzimu

Jemně pikantní domácí kečup ke grilování

Mrkvová sekaná

Piňa colada

Italské sušenky cantucci

Rychlé mini sekané se sýrem a slaninou

Špaldové jahodové bochanky s mandlemi