Voňaví skořicoví šneci se štědrou porcí nadýchaného krému

Neodolatelně sladcí a voňaví skořicoví šneci. Nebojte se již více kynutého těsta a zažijte svoji premiéru s tímto perfektním receptem na domácí skořicové šneky s výborným krémem na povrchu. Uvidíte, že tento recept nebudete dělat naposledy. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 7 g sušeného droždí
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • ½ hrnku krupicového cukru
  • ⅓ hrnku změklého másla
  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
  • 4 hrnky hladké mouky

Náplň

  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 3 lžíce mleté skořice
  • ⅓ hrnku změklého másla

Krém

  • 6 lžic másla
  • 1½ hrnku moučkového cukru
  • ¼ hrnku krémového sýra/tvarohu
  • ½ lžičky vanilky
  • ⅛ lžičky soli

Postup

1

Sušené droždí rozpusťte v teplém mléce ve větší míse. Do druhé mísy dejte cukr, máslo, sůl, vejce a mouku. Vše dobře promíchejte. Nalijte ke směsi droždí s mlékem a vše dobře promíchejte pomocí robotu. Vzniklé těsto přendejte do olejem vymazané misky, zakryjte potravinovou folií a nechte hodinu kynout, nebo dokud se těsto dvakrát nezvětší v objemu. Poté těsto rozválejte na obdélník o velikosti přibližně 40 x 30 cm a tloušťky 5 mm. Na náplň smíchejte máslo, cukr a skořici. Rozválené těsto touto směsí rovnoměrně namažte.

2

Předehřejte troubu na 180 °C a plech o velikosti 22 x 33 cm lehce vymažte olejem. Opatrně zarolujte těsto do válce a nakrájejte z něj přibližně 1,2 cm tlusté šneky. Skládejte na vymazaný plech a nechávejte mezi nimi větší mezery.

3

Přikryjte šneky čistou utěrkou a nechte je dalších 30 minut kynout. Poté pečte přibližně 20 minut dozlatova. Mezitím si můžete připravit krém. Do mísy dejte všechny ingredience a rozšlehejte do nadýchané hmoty. Jakmile budou šneci hotoví, nechte je chvilku zchladnout a poté je namažte štědrou porcí krému.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečená dýně hokkaidó s medovo-česnekovou zálivkou

Těstoviny s ricottou a avokádem

Špagety s avokádovou omáčkou a jarní cibulkou

Marcipánové pusinky bez mouky

Video: Cuketový chlebíček s extra porcí čokolády

Cuketové rolky s náplní ze sýra a sušených rajčat

Recept na růžový zebrový dort + video-recept

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a piniovými oříšky

Pikantní plněné papriky cuketou a lilkem

Luční salát

Játrová omáčka

Vegetariánské zelené kari