Celozrnné piškoty s vločkami a medem

Kdo by rád ochutnal zdravější osvěžující dezert, je pro něj tento recept šitý na míru.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Piškot
  • 2 vejce
  • 40 g třtinového cukru
  • 50 g namletých ovesných vloček
  • 50 g pšeničné celozrnné mouky
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu
  • ½ lžičky jedlé sody
Krém
  • tvarohm
  • máta
  • javorový sirup
  • borůvky
  • třtinový cukr
 

Postup

1
Troubu předehřejeme na 180 °C.
2
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme zbytek ingrediencí na piškot a zlehka promícháme.
3
Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme lžící kolečka. Pečeme 10 minut.
4
Borůvky vložíme do kastrůlku (pár si jich necháme na ozdobení), lehce podlijeme vodou, přidáme trochu cukru a svaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.
5
Tvaroh smícháme podle chuti s javorovým sirupem a najemno nasekanou mátou.
6
Na piškoty vrstvíme krém, přelijeme borůvkovou omáčkou a zdobíme borůvkami a lístečky máty.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dvoubarevný lahodný Zebra dort + Videorecept

Segedínský guláš

Cuketové placičky se sýrem a bazalkou

Hovězí steak s žampiony na česneku a cibulovými kroužky

Bezlepkový chléb z pohankových krup

Jemná polévka s kuřecím masem a zeleninovými nudličkami

Salmone con salsa di erbe aromatiche

Jáhlový koláč s dýňovým krémem a čokoládovou polevou

Čokoládový fondant

Jahodové řezy z listového těsta a s tvarohovou náplní

Francouzská cibulačka s metaxou!

Losos v marinádě z pomerančů a bylinek