Sušenky z arašídového másla

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 70g másla
  • 70g arašídového másla
  • 110g krystalového cukru
  • 100g třtinového cukru
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 1 vejce

Postup

1

Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru, přidejte vejce. Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte, až se všechny ingredience krásně spojí.

2

Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery. Každou kuličku mírně stlačte třeba pomoučněným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku - pečením se totiž sama rozběhne na placičku.

3

Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí - nejlépe chvíli na plechu na mřížce a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kávový koláč s pekanovými ořechy

Jednoduché celozrnné vafle s jablečnou šťávou a skořicí

Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi

Sirup z černého rybízu

Smetanové penne

Zdravé kakaové wafle

Grilovaná žebírka

Kuřecí kousky Chipotle

Levandulový cukr

Rychlý fenyklový salát s jablkem

Špenátové pesto

Video: Bramborová roláda naplněná sýrem, slaninou a klobáskou