Špenátový štrůdl s lososem

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1 rozválené listové těsto
  • 400 g mraženého špenátu
  • 120 g uzeného lososa (uzeného horkým kouřem)
  • 1 cibule
  • 1 stroužky česneku
  • 1 lžíce jemných ovesných vloček
  • 1 vejce
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 30 g sýru parmazánového typu
  • olej

Bešamel

  • 20 g másla
  • 10 g hladké mouky
  • 2 dl mléka
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva

Postup

1

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a v kastrolu orestujeme na troše oleje. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a necháme ho rozpustit a prohřát. Vejce rozkvedláme vidličkou ve skleničce a asi 3/4 množství nalijeme do špenátu. Zbytek si necháme na potření štrůdlu. Vmícháme prolisovaný česnek a ještě dusíme, aby se vypařila přebytečná voda. Špenát necháme zchladnout.

2

Připravíme si taky bešamel. V kastrolku rozpustíme máslo, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme studeným mlékem, osolíme, opepříme a dochutíme citrónem. Svaříme na krémový bešamel.

3

Listové těsto rozprostřeme i pečícím papírem na plech, podélně rozdělíme na tři části a naznačíme si je. Z každé strany do jedné třetiny nakrojíme kolečkovým kráječem na pizzu na cca 2 cm proužky. Prostřední část posypeme vločkami a prozprostřeme na ně špenát. Na špenát natrháme lososa a pokapeme jej hotovým bešamelem. Proužky těsta střídavě z každé strany překládáme přes prostřední díl.

4

Štrůdl potřeme zbylým vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem.

5

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 35 minut – dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlý kuskus s cuketou

Cuketový chlebík absolutně dietní bez mouky

Penne alla crudaiola

Finské bramborové placky

Čočko-bolognese omáčka na těstoviny (vegan)

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Hlívové škvarky

Video: Bramborové soufflé s parmezánem a čedarem

Pečené cuketové podkovy

Mexická fazolová polévka s kukuřicí a tortillou

Svíčková omáčka bez mouky

Salát z bílých fazolí s tuňákem a cibulí