Snadné a krásně vláčné bezlepkové veganské pracny (video)

Pokud jste celý rok fyzicky aktivní a užíváte si slastnou endorfinovou jízdu při které si hlídáte co sníte, pak pro vás Vánoce můžou být místy poměrně mučivé. Proto pro vás mám tento jednoduchý recept na bezlepkové a veganské pracny, které vás překvapí svoji vláčností. :)

Live with Anny

Autor

Přehrát video
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 60 g pohankové mouky
  • 40 g kokosové mouky
  • 100 g vlašských ořechů (rozemelte najemno)
  • vrchovatá lžíce kakaa
  • 1/4 lžičky mletého badyánu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky perníkového koření
  • 40 g kokosového tuku
  • 2 lžíce sladidla (já sladila javorovým sirupem)
  • 4 lžíce mandlového mléka (či jiného rostlinného… vlastně to bude fungovat i s vodou :))

Postup

1

Smíchám si všechny suroviny v jedné misce.

2

Směs propracuji v rukách, pěkně prohnětu a spojím do jedné těstové koule. :)

3

Těsto zakryji fólií a dám na 30 minut odležet do lednice.

4

Odležené těsto namačkám do formiček a zarovnám nožem.

5

Dám péct do vyhřáté trouby na 180°C na 10 minut.

6

Upečené pracny nechám vychladnout :)

Poznámka

Jsou hned vláčné, takže nemusíte počítat s dobou naležení ;)
Pracny se tradičně obalují v moučkovém cukru… Zdravější variantou je posypat je kakaem a nebo Mesquite práškem :).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Květákové kari s kokosovým mlékem

Video: Originální japonský burger z rýžového bochánku a smaženého kuřecího masa

Snídaňový toast se slaninou a Čedarem

Root beer bábovka

Cheesecake se švestkovou omáčkou

Krémová citronová roláda

Celozrnné lívance s banánem

Jablkový koláč bez lepku a cukru

Rychlé máslovo-vanilkové sušenky ke kávě

Makovcová zmrzlina

Rajčata zapékaná s vajíčky a bylinkami

Dýňový koláč