Těstíčko:
Omáčka:
Nejprve si připravte omáčku. Česnek nakrájejte na tenké plátky. V menším rendlíku smíchejte všechny ingredience. Ponechte si jen škrob a trochu ananasové šťávy, ve které škrob rozmíchejte. Přiveďte směs k varu, pak ztlumte plamen. Vlijte škrobový ananasový džus. Míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte cukrem/octem tak, aby vám to vyhovovalo.
Zeleninu nakrájejte na kostičky, jarní cibulku na plátky. Rozehřejte pánev, kápněte do ní trochu oleje, přidejte ananasové kousky, papriku a většinu jarní cibulky a orestujte tak 3–5 minut.
Smíchejte zeleninu s omáčkou.
Nakrájejte kuřecí maso na kousky (1,5–2 cm velké). Pokud máte sušenou cibuli na kousky, rozdrťte v hmoždíři. Smíchejte všechno koření se škrobem. Maso lehce osolte a obalte v ochuceném škrobu.
Rozehřejte si olej v pánvi (nebo fritovacím hrnci). Rozšlehejte vajíčko. Když je olej dostatečně horký, kuřecí kousky se škrobem dejte do vajíčka a rychle osmažte, cca 2 minuty z každé strany.
Podávejte s rýží, posypané zbytkem jarní cibulky.
Místo (nebo spolu s) paprikou zkuste dát mrkev nakrájenou na kolečka a hrášek.