Seitan s rajčatovou omáčkou

Vynikající rajčatová omáčka, doporučuji servírovat s bezvaječnými těstovinami a seitanem, který můžete posypat grilovacím kořením a upéct do křupava v troubě.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • olej
  • hladká mouka na zásmažku
  • Pelati rajčata v plechovce asi 400 ml
  • rajský protlak, malé balení
  • čerstvá petrželka a libeček
  • sójová omáčka 1 lžička
  • celá skořice 1 tyčka
  • pepř a sůl
  • seitan 3 – 4 plátky na porci
  • bezvaječné těstoviny

Postup

1

Na oleji osmahneme dorůžova mouku a zalijeme vodou s protlakem, vody použiju klidně 1 litr, vařívám více omáčky, sní se se během dvou dnů. Do omáčky přimícháme plechovku rajčat ve šťávě. Přidáme celou skořici.

2

Omáčku pomalu vaříme, až nejde cítit mouka, přisolíme, dopepříme, vmícháme čerstvě nakrájené bylinky. Pokud je omáčka málo slaná, přimícháme trochu sójové omáčky, omáčka trochu ztmavne.

3

Mezitím jsme si uvařili těstoviny v osolené vodě.

4

Servírujeme vše spolu, omáčku, těstoviny a seitan. Není to úplná klasika, vyzkoušejte ji, kousky rajčat v omáčce nejsou na škodu, spíše naopak.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové muffiny

Okurková zmrzlina

„Obrácený“ švestkový koláč s kardamomem a skořicí

Ovesné tartaletky s rebarborou – bez mouky

Pečený pikantní losos s jarní cibulkou

Halušky se zelím, tempehem a vegan brynzou

Nepečené arašídové kopečky s karamelem a bílou čokoládou

Grilovaný hermelín aneb studentská klasika

Fitness muffiny s rebarborou

Korejský čaj z jujube

Losos s kedlubnou a kuskusem

Jarní gnocchi se chřestem, hráškem a parmazánem do půl hodiny