Rychlý recept na domácí máslové karamelky

Oslaďte sobě, dětem či komukoli jinému život prostřednictvím těchto domácích karamelek. Nejsou dietní, ani zdravé, ale plné cukru a výborného másla, které vytvoří jemnou a na jazyku rozplývající se karamelovou chuť. Udělejte je letos na Vánoce jako netradiční, ovšem chuťově dokonalé cukroví. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 ml mléka
  • 450 g třtinového cukru
  • 115 g másla
  • 1 plechovku salka

Postup

1

Dejte všechny ingredience do většího hrnce a za stálého míchání rozpusťte nad mírným ohněm.

2

Přiveďte k varu a nechte probublávat 10 až 15 minut, v mezičase občas zamíchejte, aby se nepřichytávala směs ke dnu. Jestli je směs hotová poznáte tak, že trošku naberete a kápnete ji do sklenice studené vody – měla by se utvořit kulička. Pokud máte cukrářský teploměr, čekáte na teplotu 118 °C.

3

Sundejte z plotny a míchejte, dokud směs nezhoustne a nezačne se táhnout.

4

Směs vlijte do papírem vyložené čtvercové formy (20 x 20 cm).

5

Nechte úplně vychladnout a rozkrájejte na čtverečky (či jiný vámi zvolený tvar).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sladké mini rohlíčky s pudinkovo – kokosovou náplní

Domácí zeleninový bujón

Špagety se špenátovo-avokádovou omáčkou

Tradiční buřtguláš

Video: Veganské lahodné burgery z fazolí a mrkve

Domácí želé bonbóny z ovocné šťávy a bez přidaného cukru

Recept na svěží avokádový hummus ve 2 krocích

Losos v marinádě z pomerančů a bylinek

Tymiánové výpečky s dušenou cuketou

Nepečené pudinkové řezy se sušenkovým korpusem a karamelizovaným cukrem

Domácí ovesné mléko

Jarní pomazánka z medvědího česneku a vajíček