Nejprve si připravíme pečená cherry rajčata. Do malého pekáčku naskládáme rajčátka, lehce zakapeme olivovým olejem, jemně osolíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 13 minut.Poté rajčata vyndáme, lehce zakápneme balzamikovým octem, posypeme cca 1 lžící třtinového cukru, promícháme a dáme ještě na 3 minuty zkaramelizovat pod nízký gril do trouby.
Mezitím smícháme 50 g ricotty se stejným množstvím strouhaného parmazánu, ochutíme trochou pepřem, solí a nasekanou bazalkou. Vše umixujeme, tím pádem dostaneme hustou hladkou směs s lehoučkým nádechem do-zelena díky čerstvé bazalce. Touto směsí poté budeme zdobit hotové lívanečky.
Žloutky oddělíme do bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s ricottou, moukou a rozpuštěným máslem. Důkladně promícháme. Přidáme nasekané bylinky - petrželku i bazalku, strouhaný parmazán / 50 g a lehce vmícháme sníh.
Pečeme na pánvi s kousíčkem rozpuštěného másla, malé lívanečky dozlatova z obou stran.Podáváme s trochou sýrovo-bazalkové ricotty ozdobené pečenými rajčaty.