Na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. S vynikající sladkou citrónovou polevou a cukernou krustou. Jsou navíc k neuvěření rychle hotové. Takové jsou opičí buchty – hit za atlantským oceánem, zvaný Opičí chléb.
Základem jsou sladké houstičky, které buď koupíte v každém supermarketu v mraženém stavu, nebo si je upečete dle našeho receptu na konci této stránky.
Ingredience
- 12 sladkých housek /polotovar a nebo doma pečené
- kůra z jednoho citronu
- 1/2 šálku citronu
- 3 lžíce rozpuštěného másla
Poleva
- půl šálku moučkového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup
Krok 1
Housky rozpůlíme a vložíme do máslem vymazané zapékací misky a pokapeme rozpuštěným máslem. Housky necháme předem rozmrazit, pokud máme polotovar.
Krok 2
Nastrouháme kůru z jednoho citronu a smícháme s půlkou šálku cukru krystalu. Na každou housku nasypeme cukr smíchaný s citronovou kůrou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud housky nezezlátnou.
Krok 3
Připravíme si polevu z citronové šťávy a moučkového cukru a teplé housky polijeme a můžeme jíst, nejlepší jsou teplé 🙂
Sladké housky-recept
Postup
Suché ingredience smícháme, přidáme máslo, vodu a vypracujeme těsto. Pokud se příliš drobí, přidáme vodu, pokud se lepí, přidáme trochu mouky. Těsto musí být pevné, ale vláčné. Necháme kynout přibližně hodinu, poté z těsta vytvoříme bochánky, které buď zmrazíme a uchováme do zásoby a nebo rovnou pečeme při 180-200 °C cca 12 minut. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.