Polévka z pečené dýně a červené čočky

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 máslová dýně
  • 200g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL olivového oleje
  • sůl, 1,5 lžičky sušených bylinek – bazalka, tymián, rozmarýn, nebo 3 lžíce čerstvých

Postup

1

Dýni nakrájíme na větší kusy. Česnek oloupeme. Dáme do pekáčku, posypeme bylinkami, pokapeme lžící oleje a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 25 minut.

2

Cibuli nakrájíme na hrubo.

3

V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibulku. Přidáme pečenou dýni s česnekem a propláchnutou čočku. Zalijeme vodou a vaříme do měkka.

4

Rozmixujeme a dochutíme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kesu mrkvove kari

10 nejkrásnějších narozeninových dortů

Jemné citrónové tiramisu s citrónovým likérem a smetanou

Brownies z červené řepy a kokosového másla bez mouky slazené jen stévií

Vynikající vepřový řízek s dvěma druhy salátu

Letní závitky Goi cuón

Video: Párty lasagnový dort, bez bešamelu ale se 3 druhy sýra

Rychlý závin plněný čokoládou a vlašskými ořechy

Krémový quiche s Nivou a křupavou krustou

Křehký ořechový koláč s máslovým těstem a čokoládou

Salát s sebou

Tvarohový cheesecake s povidly a skořicí