Dáme si vařit oloupané brambory.
Nastrouháme si mrkev na jemno a orestujeme na lžící ghí, podlijeme trochou vody a necháme dusit asi 10 - 12minut, když se voda skoro vyvaří, zase trochu dolejeme. Chvíli před dovařením přihodíme hrst hrášku. Poté už vodu nepřidávejte a nechte vše vstřebat a vybublat.
Maso si spolu s fenyklem, řepou, kmínem a bazalkou dáme do mixéru a pořádně vše rozmixujeme. Nemusíme přidávat vejce ani mouku, měla by to být hustá kaše, která drží pohromadě.
Z masové směsi uválíme v ruce kuličku kterou potom "rozplácneme" na placku, dáme na pečící papír a pekla jsem v rozpálené troubě na 200 stupňů asi 20 minut (dělala jsem miniplacičky, délka pečení záleží na tom, jak je máte veliké, tlusté,... ), popřípadně lze udělat i na sucho či kapce ghí na pánvi.
Podáváme se šťouchaným bramborem a dušenou mrkví.