Pečená šunka s medovou marinádou

Po upečení je nádherně voňavá, uvnitř měkká a šťavnatá. Neodoláte.

Rohlik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 vepřová šunka vcelku
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/4 celere
  • 1/3 pórku
  • hřebíček
  • 180 g meruňkového džemu
  • 250 g medu
  • 2 čajové lžičky hořčice
  • 1 rozpůlená cibule

Postup

1

Cibuli oloupejte a rozpulte, očistěte mrkev, celer a petržel, pokrájejte. Pórek nakrájejte na kolečka.

2

Šunku vybalte, opláchněte a společně se zeleninou přesuňte do většího hrnce. Zalijte vodou, aby byla šunka zcela ponořená. Vařte šunku kůží nahoru na mírném plameni cca 40–50 minut. Maso tak získá vůni a chuť po zelenině, vývar je možné použít i na přípravu polévky.

3

Šunku vyjměte a nechte stranou. Předehřejte si troubu na 150 °C. Připravte si marinádu z medu, džemu, skořice,hořčice a 400 ml vody. Vše promíchejte v malém hrnci, povařte a zredukujte na hustou marinádu.

4

Zchladlou šunku pokrájejte na kůži křížem a ozdobte celým hřebíčkem. Potřete marinádou a přesuňte ji do pekáče. Pečte cca 60 minut dozlatova, občas potírejte marinádou a výpekem.

5

Hotovou šunku krájejte na plátky a podávejte tradičně s chlebem, hořčicí, křenem a kyselou okurkou. Nebo si k ní připravte bramborovou kaši.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Božský koláč s lesním ovocem a nádherným motivem

12 zdravých ovesných kaší, které nemusíte vařit

Kuřecí polévka

Brie pečený s malinami, vlašskými ořechy a medovou zálivkou

Krémová polévka z červené čočky se zeleninou a chilli

Dýňovo-čokoládové brownies

Avokádové nanuky s kondenzovaným mlékem a čokoládovou polevou

Marocký losos s kuskusem

Jak upravit brokolici, aby si zachovala vitamíny i krásnou barvu

Zapečené bramborové lupínky s tymiánem – perfektní příloha

Pečené bramborové mini frittaty se zelenými fazolkami

Kuře na citrónech a tymiánu