Pečená zelenina s bylinkami

Jednoduchá příloha nebo "jednohubky" pro návštěvu či na grilování. Pečená zelenina často zaujme i ty, kteří jí příliš neholdují. Tato navíc krásně voní bylinkami a dobře se hodí k masovým pokrmům.

Vladimír

Autor

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Pečená zelenina s bylinkami

Ingredience

  • 450 g mrkve, oloupané a nakrájené na kratší tyčinky
  • 450 g pastiňáku, oloupaného a nakrájeného na kratší tyčinky
  • 1 velká červená cibule, nakrájená na 16 dílků
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce fenyklu
  • 1 lžíce koriandru (semínek)
  • 1 lžička celého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžičky červeného vinného octa
  • 1/4 hrnku čerstvých koriandrových lístků, nasekaných

Postup

1

Předehřejte troubu na 210 °C. Připravte si dva plechy se zvýšenými okraji.

2

Na plechy rozprostřete mrkve, pastiňáky a cibulové kousky. Pokapejte olivovým olejem, posypte solí, pepřem, kmínem, koriandrovými semínky a fenyklem.

3

Vše promíchejte a dejte plechy do vyhřáté trouby. Pečte přibližně 15 minut, poté zeleninu obraťte a promíchejte. Pečte dalších 10 minut.

4

Ještě teplou zeleninu pokapejte octem, posypte nakrájenými koriandrovými lístky a servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Klasický velikonoční mazanec ze špaldové mouky

Zapečená šunka se špenátem

Krémové rizoto s lososem a čerstvými paprikami

Míša řezy – zdravější varianta

Fitness kokosovo-kakaové sušenky

Zdravý koktejl z kaki a kokosového mléka s kardamomem

Dýňové lívanečky se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a ořechy

Řezy z odpalovaného těsta s vanilkovým pudinkem, mascarpone krémem a broskvemi

Kuřecí prsa s teriyaki omáčkou, rýží a zeleninou

6 zdravých receptů na ochucené domácí jogurty

Slávky na víně

Salát z bílé ředkve