Na tuku si osmahneme najemno nakrájenou cibulku, poté přidáme na kostičky nakrájený patizon, citronovou trávu (svážeme si stonky provázkem, aby se nám poté lépe vyndávala), stroužek česneku a zasypeme kurkumou. Zalijeme vývarem a kokosovým mlékem a přivedeme k varu.
Poté karí vaříme cca 10 minut poté přidáme scezenou cizrnu. Osolíme, opepříme. Ještě chvíli povaříme. Jakmile je patizon měkký, tak stáhneme z plamene a přidáme nastrouhaný zázvor. Vyndáme stonky citronové trávy, a část patizonu a cizrny. Zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem a tím zahustíme. Poté přidáme oddělenou část patizonu a cizrny. Dochutíme šťávou z poloviny limetky, případně dosolíme či dopepříme.
Podáváme s jasmínovou rýží a dozdobené lístky máty.
Inspirace: http://www.albert.cz/recepty/dynove-kari-s-cizrnou