Tento koláč si můžete dát bez jakýchkoliv výčitek. Obsahuje totiž jen lžíci třtinového cukru, zdravý bílý jogurt a jablíčka. Osvěží v letních dnech a k odpolednímu kafíčku je jako dělaný.
Cooking with Šůša
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
2 hrnky rozemletých ovesných vloček
2 bílky
150 ml rostlinného mléka
1 lžíci skořice
1 lžička kypřicího prášku
2 bílé řecké jogurty Milko
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička vanilkového cukru (nemusí být)
5 nahrubo nastrouhaných jablek
kokosový olej na vymazání formy
Postup
1
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. V míse smícháme vločky, bílky, mléko a kypřicí prášek.
2
Těsto navrstvíme na dno vymazané koláčové formy a pečeme v troubě cca 10 minut.
3
Mezitím v misce smícháme bílý jogurt, cukr a skořici. Jogurtovou směsí pomažeme upečený korpus.
4
Vršek koláče poklademe nastrouhanými jablky a pečeme dalších cca 25–30 minut.