Sušenky vložte do plastového sáčku a pomocí válečku rozmělněte na malé drobečky. Odložte je stranou.
V malém rendlíku při velmi nízké teplotě rozpusťte máslo a čokoládu a občas zamíchejte. Přisypte drobečky a dobře promíchejte.
Hotovou směs pevně vtlačte do dortové formy s odnímatelným dnem o průměru 20 cm a dejte na 5 minut zmrazit.
Mezitím vložte tvaroh, arašídové máslo a moučkový cukr do mísy a elektrickým mixérem šlehejte 1 - 2 minuty dohladka, až se vše spojí.
Lžící přeneste náplň na drobečkové těsto a koláč vraťte na dalších 15 minut do mrazáku.
Opatrně odstraňte dortovou formu a přendejte koláč na talíř. Banán oloupejte, jahody omyjte, oboje nakrájejte na kousky a koláč jim ozdobte. Na povrch nastrouhejte čokoládu a dozdobte lístky máty.