Vyložte plech pečícím papírem.
V misce smíchejte ovesné vločky, dýňové pyré, máslo, javorový sirup, půl lžičky vanilkového extraktu a osminu lžičky soli.
Vzniklé těsto položte na pečící papír a vytvarujte do obdélníku o tloušťce přibližně 1, 2 cm. Vložte na hodinu do mrazáku.
Mezitím vložte vypeckované datle do mísy a zalijte je horkou vodou. Nechte 10 minut stát.
Ve food procesoru nebo mixéru rozmělněte datle, 1/4 hrnku vody, půl lžičky vanilkové extraktu a osminu lžičky soli dohladka.
Vzniklou směs rozprostřete na první vrstvu a posypejte zvolenými ořechy. Vložte do mrazáku na hodinu.
V menší misce promíchejte kakao, cukr, olej a čtvrtinu lžičky soli. Vše smíchejte do hladké polevy.
Zatuhlé řezy vyndejte z mrazáku a nakrájejte na 5 velkých nebo 15 mini tyčinek. Každou obalte v čokoládové polevě a vložte na pečící papír.
Tyčinky skladujte v mrazáku a chvíli před servírováním je vyndejte, aby trochu povolily.