Nepečené dýňové tyčinky s ořechy a čokoládovou polevou

Jednoduchá a nepečená sladká svačinka, která lze připravit i bezlepkově, pokud si vyberete ty správné ovesné vločky :). Tyčinky nejsou příliš sladké a hodí se jako energetická svačinka či pohoštění pro přátele s oblibou v dýňových dobrotách.
  • Doba přípravy: 2 h
  • Porce: 5 velkých nebo 15 malých tyčinek

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • ½ hrnku mletých ovesných vloček (nutno použít s označením “Bezlepkové“)
  • 2 lžíce dýňového pyré
  • 2 lžíce mandlového másla (můžete použít klasické)
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ + ⅛ lžičky soli, rozdělené
  • ⅛ lžičky mleté skořice
  • ½ hrnku vypeckovaných datlí
  • ½ hrnku arašídů, nebo jiných ořechů
  • ½ hrnku neslazeného kakaa
  • ¼ hrnku cukru
  • 3 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného

Postup

1

Vyložte plech pečícím papírem.

2

V misce smíchejte ovesné vločky, dýňové pyré, máslo, javorový sirup, půl lžičky vanilkového extraktu a osminu lžičky soli.

3

Vzniklé těsto položte na pečící papír a vytvarujte do obdélníku o tloušťce přibližně 1, 2 cm. Vložte na hodinu do mrazáku.

4

Mezitím vložte vypeckované datle do mísy a zalijte je horkou vodou. Nechte 10 minut stát.

5

Ve food procesoru nebo mixéru rozmělněte datle, 1/4 hrnku vody, půl lžičky vanilkové extraktu a osminu lžičky soli dohladka.

6

Vzniklou směs rozprostřete na první vrstvu a posypejte zvolenými ořechy. Vložte do mrazáku na hodinu.

7

V menší misce promíchejte kakao, cukr, olej a čtvrtinu lžičky soli. Vše smíchejte do hladké polevy.

8

Zatuhlé řezy vyndejte z mrazáku a nakrájejte na 5 velkých nebo 15 mini tyčinek. Každou obalte v čokoládové polevě a vložte na pečící papír.

9

Tyčinky skladujte v mrazáku a chvíli před servírováním je vyndejte, aby trochu povolily.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bramborové tulipány se sýrem a rozmarýnem pečené v troubě

Krůtí špenátové kari s jasmínovou rýží

Voňavá polévka z červené čočky

Recept na mandlovo karamelové sušenky

6 zdravých receptů na ochucené domácí jogurty

Krémová polévka z kořenové zeleniny a tymiánu

Lahodné „snickers-brownies“ řezy

Nadýchané sýrové bochánky z odpalovaného těsta + Videorecept

Italská polévka z pečených paprik a rajčat

Jednoduché celozrnné bagetky

Rumové wafle s vanilkou

Kakaový dort s bílkovým sněhem a čokoládovou polevou