Nejlepší recept na perníčky

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Zde je osvědčený recept na měkké a lahodné vánoční perníčky, které krásně provoní váš domov. Naše perníčky jsou opravdu měkké, voňavé a ideální jak pro zdobení, tak i pro sváteční mlsání!

Ingredience

  • 600 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžička mletého perníkového koření (můžete si ho namíchat z mletého skořice, hřebíčku, anýzu, badyánu a nového koření)
  • 250 g tekutého medu
  • 150 g másla
  • 2 vejce

Postup

1

Příprava těsta: Smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu, kakao a perníkové koření. Přidejte rozpuštěné máslo, med a vejce. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v lednici alespoň 24 hodin odležet – těsto tak získá tu správnou chuť a vůni.

2

Tvarování perníčků: Těsto vyndejte z lednice a nechte ho chvíli při pokojové teplotě, aby změklo. Rozválejte na tloušťku asi 3-5 mm a vykrajujte tvary podle libosti.

3

Pečení: Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem. Perníčky pečte přibližně 8–10 minut, dokud nejsou zlatavé.

4

Zdobení: Po vychladnutí můžete perníčky ozdobit bílkovou polevou, kterou připravíte z jednoho bílku a moučkového cukru (asi 150 g) šlehaním do hladké konzistence. Přidejte pár kapek citronové šťávy pro lepší barvu a chuť.

Poznámka

Tipy

  • Odležení: Perníčky jsou po upečení hned měkké, ale pro ještě lepší chuť je můžete nechat pár dní odležet v uzavíratelné dóze.
  • Aromatické koření: Přidáním mletého kardamomu nebo pomerančové kůry do těsta získají perníčky extra vůni.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kakaové sušenky s krémem a čokoládovou polevou

Tymiánové výpečky s dušenou cuketou

Svěží pesto z medvědího česneku hotové za 10 minut

Jehněčí kofty s celozrnnými plackami a okurkovým dipem

Video: Extra čokoládové palačinky se smetanově čokoládovou polevou

Domácí švestková povidla

Jahodový dort s krémem z philadelphie

Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a cizrnou

Domácí zmrzlina (sorbet) meloun-kokos

Pikantní kari s lososem, cuketou a lusky

Dekadentní čokoládovo karamelový cheescake

Nadýchané banánky z odpalovaného těsta jako z cukrárny