Zde je osvědčený recept na měkké a lahodné vánoční perníčky, které krásně provoní váš domov. Naše perníčky jsou opravdu měkké, voňavé a ideální jak pro zdobení, tak i pro sváteční mlsání!
Zde je osvědčený recept na měkké a lahodné vánoční perníčky, které krásně provoní váš domov. Naše perníčky jsou opravdu měkké, voňavé a ideální jak pro zdobení, tak i pro sváteční mlsání!
Příprava těsta: Smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu, kakao a perníkové koření. Přidejte rozpuštěné máslo, med a vejce. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v lednici alespoň 24 hodin odležet – těsto tak získá tu správnou chuť a vůni.
Tvarování perníčků: Těsto vyndejte z lednice a nechte ho chvíli při pokojové teplotě, aby změklo. Rozválejte na tloušťku asi 3-5 mm a vykrajujte tvary podle libosti.
Pečení: Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem. Perníčky pečte přibližně 8–10 minut, dokud nejsou zlatavé.
Zdobení: Po vychladnutí můžete perníčky ozdobit bílkovou polevou, kterou připravíte z jednoho bílku a moučkového cukru (asi 150 g) šlehaním do hladké konzistence. Přidejte pár kapek citronové šťávy pro lepší barvu a chuť.