Mrkvový krém s kokosovým mlékem

Pokud je venku nevlídné počasí, ráda zařadím do svého menu jídlo, které mě v podobném pošmourném počasí zahřeje na těle a svou úžasnou barvou i pohladí na duši. Necháte se také pohladit a zahřát? ;-)

PaleoSnadno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g mrkve
  • 400 ml kokosového mléka (1 konzerva)
  • 1 cibule
  • cca 3 cm čerstvého zázvoru
  • 1 vrchovatá lžíce ghee
  • čerstvý rozmarýn
  • špetka chilli
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Na ghee si nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Pak k ní přidejte drobně pokrájený zázvor – nejdříve ho oloupejte a pak nakrájejte na co nejtenčí plátky (tím se poruší tuhá vlákna a nebudou vám zůstávat v polévce po rozmixování), ty pak na nudličky a kostičky (čím menší, tím lépe). Zázvor krátce osmahněte a pak do hrnce nasypte oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev. Nechte pár minut opékat za občasného promíchání, poté obsah hrnce zalijte 2–3 dcl vody a vařte, dokud mrkev nezměkne (cca 10–20 minut, záleží na velikosti kousků mrkve). Nakonec přidejte drobně pokrájený čerstvý rozmarýn (cca 1 zarovnanou lžíci), trošku chilli a kokosové mléko. Vše rozmixujte dohladka ponorným mixérem, v případě potřeby dolijte troškou vody a nechte ještě pár minut prohřát.

2

Nakonec osolte a opepřete podle chuti. Podávejte horké, ozdobené pár kapkami kokosového mléka a snítkou čerstvého rozmarýnu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí banánová zmrzlina s matcha čajem

Bylinková polévka

Celozrnné bagety s pohankou

Sladká „tygří“ roláda s čokoládovou náplní

Olejová bábovka jako od babičky

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Zapékaná brokolice s česnekem a parmazánem

Pohankový dortík s čokoládovým krémem

Smetanové penne

Rychlý fitness koláč s borůvkami

Chřest se sýrem a šunkou v župánku z listového těsta

domaci burcak

Domácí burčák

Polévka z dýně hokaido a celeru