Mrkvová buchta s opilými rozinkami a kakaovým tvarohem

Rozinky s rumem dodají buchtě jedinečnou chuť, kterou ještě podtrhne kombinace s kakaovým tvarohem. Ačkoliv to možná zní zvláštně, buchta je velice chutná ! Vláčné těsto si jistě získá Vaše chuťové pohárky.

Domi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto
  • 500 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 citrónový cukr
  • 5 ks mrkev
  • 100 ml řepkového oleje
  • 500 ml kefíru
  • 250 ml mléka
  • 2 hrsti rozinek namočených ve 4 lžících rumu přes noc
  • 4 lžičky skořice
Tvaroh
  • 500 g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 1 vejce
  • 1 čokoládový pudink
  • 2 lžíce třtinového cukru

Postup

1
Připravíme si tvarohovou směs. Smícháme všechny ingredience a vyšleháme je.
2
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem, poté přidáme olej, kefír a mléko.
3
Smícháme mouku s kypřícím práškem a skořicí.
4
Sypkou směs spojíme s tekutou směsí.
5
Vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev a rozinky.
6
Těsto vlijeme do vymaštěného a vysypaného plechu a nakonec dozdobíme tvarohem podle fantazie.
7
Pečeme na 180 °C 35 minut.

Poznámka

Mrkev můžeme nahradit jablky a rozinky lze obměnit např. za sušené švestky. Tvaroh v buchtě není nutností, ale ozvláštní ji.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Recept na adventní věnec z perníku

Český rádoby tiramisu dort

Brokolicový krém se základem z kořenové zeleniny

Kuřecí prsa s houbami a dijonskou omáčkou

Krůtí játra na slanině

Poctivá květáková polévka, která skutečně zasytí

Fitness kinder řezy

Kapustové karbanátky netradičně

Celozrnné špaldové bagetky

Jemné tvarohové kuličky se sezónním ovocem

Bezlepkové pohankové linecké kytičky s marmeládou

Hrachová kaše s mandlovým mlékem