Masové kuličky
Omáčka
Předehřejte troubu na 180 °C.
Ve velké míse smíchejte hovězí a vepřové maso, parmazán, strouhanku, česnek, vejce, mléko, bazalku, oregáno, papriku, sůl a pepř.
Ze směsi tvořte kuličky o průměru přibližně 2,5 cm a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte přibližně 10 až 12 minut, nebo dokud na povrchu nezhnědnou.
Mezitím rozpusťte máslo v rendlíku. Přisypte mouku a minutu restujte, nebo dokud mouka nezezlátne. Poté přilijte mléko, přiveďte směs k varu a nechte 10 minut vařit.
Vyndejte kuličky z trouby a přendejte je do zapékací mísy. Polijte je omáčkou a zasypte strouhaným eidamem.
Vložte kuličky do trouby a pečte dalších 10 až 15 minut, nebo dokud nebudou propečené a sýr rozteklý.